Orvosi diagnosztikai eszközök, labor műszerek,
reagensek beszerzése és forgalmazása

Ön még nem adott terméket
az ajánlatkéréséhez.
Főoldal
Hírek
Képviseletek
Céginformáció
Munkatársaink
Kapcsolat
Termék keresése

 
Víztelenítés
BioCare akció 2021
Koronavírus diagnosztika
Patológia
Flow citometria
Klinikai kémia
Mikrobiológia
Transzfuziológia
Transzplantációs immungenetika
Sejtszeparálás
Biokémia
Stemgent
Kontrasztanyagok
Klinikai alkalmazások

Frank Diagnosztika Kft.
1031 Budapest, Szentendrei út 176.
+36 1 250-1813
frankdiagn@frank-diagn.huISO tanúsítvány letöltése


Tisztelt Hölgyem / Uram, Tisztelt Szülők !


Az allergiás betegségek gyakoriságának növekedése közismert tény. A különböző allergiás kórképek kialakulási folyamatainak mind pontosabb feltérképezése érdekében szerteágazó kutatások folynak világszerte. Az allergiás kórfolyamat eredőjeként megjelenő allergiás tünetegyüttes mérséklését célzó újabb és újabb gyógyszerek előállítása a gyógyszergyárak számára is jelentős kihívást jelent.
A Lofarma az allergiás kórformák diagnózisához szükséges tesztek és a kórfolyamatot magát befolyásoló speciális gyógyszerek – immunvakcinák – előállításával segíti az allergológus orvosok gyógyító munkáját.


Mik azok az  immunvakcinák ?

Az immunvakcinák az emberi szervezet immunrendszerét befolyásolják, annak érdekében, hogy az immunrendszer az allergiát okozó  különféle anyagokra ne a tünetekért felelős allergiás válasszal reagáljon, hanem az élettani, „egészséges” módon. Más megfogalmazásban ez azt jelenti, hogy az immunvakcinák segítségével alapjaiban szüntethető meg az allergiás kórfolyamat. Így nem csupán a tüneteket szoríthatjuk vissza, de a tünetekért felelős kórfolyamatot is, megakadályozva a súlyosabb kórformák kialakulását, így az orvosok által egyre nagyobb számban diagnosztizált szénanátha aszthmává való kiteljesedését is. Ezt nevezzük oki kezelésnek.
Immunvakcinák alkalmazására azonban nem minden allergiás beteg esetében van mód. Jelenleg döntően a pollen és háziporatka allergiás betegek részére állnak rendelkezésre különböző készítmények.
A immunvakcinákkal történő kezelés sokáig kizárólag injekciós készítmények alkalmazását jelentette, ami korlátozta használatukat hiszen a kezelés átlagosan három éves időtartama során a rendszeres injekciós kezelést sokan nem vállalták. Különösen igaz ez a gyermekek esetében, ahol az immunvakcinák alkalmazásának kiemelt jelentősége van.
A szájon át adagolható immunvakcinák kutatása során mérföldkövet jelentett a Lofarma gyógyszervegyészei által kidolgozott eljárás. Ennek lényege, hogy a szájon át alkalmazott gyógyszermolekulák ellenállóak az emésztőenzimekkel szemben és molekulaméretük – a természetes allergén anyagokhoz hasonlóan - kicsiny .Ez a két fontos jellemző – a kémiai stabilitás és a kicsiny molekulaméret - szükséges ahhoz, hogy a gyógyszermolekulák a száj ill. a bél nyálkahártyáján keresztül az immunrendszer sejtjeihez sértetlenül eljuthassanak és kifejthessék jótékony hatásukat.
 A hatékonyság mellett további jelentős előnye az új molekulának a biztonságos alkalmazás, gyakorlatilag nem kell tartani mellékhatások jelentkezésétől. A gyakorlati alkalmazást jelentősen segíti a gyógyszer tablettás kiszerelése is. Nincs szükség a hűtőszekrényben való tárolásra sem !


A gazdaságossági szempontok elemzése is az immunvakcinák alkalmazása mellett szól. Több vizsgálat bizonyította az immunvakcinákkal történő kezelés költséghatékony voltát. Ez a gazdasági előny mind az allergiás betegek mind a társadalom egésze számára számottevő.


A készítményeket csak az allergológiában jártas szakorvosok rendelhetik !


Összefoglalás:

A Lofarma kutatói által kifejlesztett – a világon egyedülálló - új, tablettás immunvakcinák alkalmazásával sok háziporatka - és pollenallergiás beteg nyerheti vissza egészségét. Ehhez természetesen az allergológus orvosokkal való szoros, folyamatos együttműködés szükséges !


A GYÓGYSZER ÁTVÉTELE UTÁN A KEZELÉSI TERV MEGBESZÉLÉSE ÉRDEKÉBEN JELENTKEZZÉK KEZELŐORVOSÁNÁL !
© 2022 Frank Diagnosztika Kft.     |     Minden jog fenntartva.
Adatvédelmi tájékoztató